Mobile menu
Το Κεραμιδόγατο-The Alley Cat

Το Κεραμιδόγατο-The Alley Cat

The Alley Cat - Το Κεραμιδόγατο

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ελλάδα, The Alley Cat, Το Κεραμιδόγατο, η Σοφία τέλος πάντων, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, όπου λίγο έλειψε μάλιστα να πάρει πτυχίο, αν δεν τάφερνε η τύχη να χρωστάει ακόμα μέχρι σήμερα Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας – Όθωνας, ένα μάθημα που δεν μπόρεσε να δώσει, γιατί την πήρε ο ύπνος και μάλλον δεν θα δώσει στο άμεσο, αλλά ούτε και στο προσεχές μέλλον.  Χρωστάει επίσης μισό μάθημα Λατινικών, τα γραπτά μόνο, τα οποία αμέλησε να πάει να δώσει, γιατί τα προφορικά τα πέρασε. Επίσης δεν έμαθε ποτέ, αν πέρασε το μάθημα των παιδαγωγικών. Με δυο λόγια, διορισμό στο δημόσιο, καλύτερα να τον ξεχάσει.

Η Σοφία έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε διευθυντικές στην πλειοψηφία τους θέσεις, αποκτώντας εμπειρία στον οικονομικό, νομικό, διοικητικό τομέα, στο marketing, στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και τέλος στον τομέα της μηχανοργάνωσης και του ίντερνετ, το οποίο παρεμπιπτόντως λατρεύει   Με έναυσμα το ενδιαφέρον της για το internet, ασχολήθηκε σοβαρά τα τελευταία 10 χρόνια, με κάθε τι συναφές, από την κωδικοποίηση ιστοσελίδων, μέχρι την δημιουργία γραφικών, το search engine optimization, το internet marketing, τα social media και το blogging.  Συνοψίζοντας, τα κάνει όλα και συμφέρει.

Παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, με τα ενδιαφέροντα της να εκτείνονται επί παντός επιστητού, ξεκινώντας από την τέχνη, την επιστήμη, τις θρησκείες, τον άνθρωπο και φτάνοντας στην σύγχρονη τεχνολογία, την βιωσιμότητα, τις εναλλακτικές θεραπείες και την πολιτική, ενημερώνεται και αρθρογραφεί (ή τουλάχιστον το παλεύει) ερασιτεχνικά, με την έμφαση δοσμένη στον τόπο που την ανέθρεψε και την ανέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια, την Ελλάδα.  Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της είναι προσανατολισμένο στο ελεύθερο blogging, που της έδωσε το βήμα που χρειάζεται, για να μεταφέρει τις σκέψεις της σε ένα ευρύτερο κοινό κι εσχάτως και στο ραδιόφωνο, ξεκινώντας την ραδιο-φονική της καριέρα εδώ, στη φιλόξενη αγκαλιά του Spirto Web Radio, του web radio της καρδιάς μας!

The Alley Cat - Το ΚεραμιδόγατοΠεριληπτικά, αντιπροσωπεύει τον μέσο Έλληνα, την πονάνε αυτά που συμβαίνουν γύρω της, την πονάει η αδιαφορία και η απάθεια, την πονάει η καταρράκωση των θεσμών, τα σκάνδαλα, η αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, η διαφθορά, η υποβάθμιση της εκπαίδευσης, το μίζερο παρόν, το κακό παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον. Την θλίβει βαθιά, που η καλύτερη σχολιασμένη έκδοση του Πλάτωνα, από το 1903 μέχρι σήμερα, είναι του Oxford University, αλλά και όταν γράφουμε greeklish στο internet.  Την τσαντίζουν τα ταμεία, που δεν έχουν λεφτά, η εφορία που πιάνει τους μικρομεσαίους, η χωριάτικη που χρεώνεται 9 ευρώ, τα δάση που καίγονται, οι χωματερές και η μόλυνση του υπεδάφους και του υδάτινου ορίζοντα.  Την εξοργίζει η ελληνική τηλεόραση (δεν βλέπει), τα διαπλεκόμενα, τα lobby, τα trust, οι φατρίες, τα πολιτικά κόμματα, τα συνδικάτα, οι εργατοπατέρες, η εκκλησία και οι δήθεν.

Είναι όμως αισιόδοξη. Λατρεύει αυτό τον χώρο, που λέγεται Ελλάδα, δεν σηκώνει κουβέντα για τους Έλληνες, είναι περήφανη για τα χαρακτηριστικά της φυλής μας και δεν πιστεύει, ότι αυτός που πετάει τα σκουπίδια του στις παραλίες ή που καίει τα δάση, δικαιούται να την αντιπροσωπεύει.

Μετά από αυτά, δεν είναι να απορεί κανείς, που έχοντας να διαλέξει ανάμεσα στην Τζέσικα Ράμπιτ και ένα κεραμιδόγατο, προτίμησε το Κεραμιδόγατο να την εκπροσωπήσει στο βήμα της εκπομπής εδώ.

Περισσότερα για τα Κεραμιδόγατα αλλιώς γνωστά και ως Alley Cats >>

FOLLOW THE ALLEY CAT
ΤΟ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟ

Twitter

 

και στο Spirto Web Radio

  • Live On Air κάθε Παρασκευή, 19:00 - 21:00 το βραδάκι
  • On Replay κάθε Σάββατο πρωί, 10:00 - 12:00 αχάραγα
 
με την εκπομπή «Don't Mess with Cats - They are Lions in Disguise»  
Ακόμα  
* Δείτε τα χαρακτηριστικά της εκπομπής του Κεραμιδόγατου  
* Ακούστε παλιότερες εκπομπές του Κεραμιδόγατου  
* Δείτε όλες τις εκπομπές του Κeραμιδόγατου εδώ  
* READ MY LIPS!! NOT MY SHIRT! MY LIPS!!!  

 

- Για να δημοσιεύσετε το σχόλιό σας πρέπει να έχετε δημιουργήσει λογαριασμό και να είστε συνδεδεμένοι

- Ιn order to post comments,you must be LOGIN