Mobile menu
η Αγγελίνα

η Αγγελίνα

Νέα γενιά, με νέα ματιά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 Οι νέοι οφείλουν να είναι πρωταγωνιστές...

της Αγγελίνας Παπαϊωάννου

 

 Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές και με μεγάλη χαρά, διαπιστώνουμε ότι αρκετοί νέοι άνθρωποι βρίσκονται σε θέση υποψηφίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς επίσης...

καταλαμβάνουν πολλές θέσεις και στα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών. Ήρθε επιτέλους η στιγμή η νέα γενιά να ενταχθεί και να εμπλακεί δυναμικά με τα κοινά.

Τα τελευταία χρόνια, εκπρόσωποι των νεότερων γενεών συμμετέχουν όλο και πιο δυναμικά στα κοινά. Οι νέοι οφείλουν και πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά διότι αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα ενός τόπου. Όσοι νέοι θεωρούν ότι η ενασχόλησή τους με την πολιτική είναι χάσιμο χρόνου ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσουν. Αδιαμφισβήτητα, μόνο με την ενεργό συμμετοχή τους αποκτούν την πολύτιμη εμπειρία που χρειάζεται, γι’ αυτό θα πρέπει να επιδιώκουν να αποκτούν βήμα για να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού

Οι νέοι σήμερα που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική σκηνή της χώρας, απ’ όσο χαμηλά ή ψηλά και αν ξεκινούν, κατά κοινή ομολογία δεν παίρνουν την απόφαση ελαφριά τη καρδία. Τα νέα μυαλά με την καθαρότητα και την ευστροφία τους μπορούν να αποτελέσουν τα ιδανικά μέσα για την επίλυση προβλημάτων. Με λύσεις φρέσκιες, σύγχρονες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πολιτών του σήμερα και του αύριο. Με πολιτικές πράξεις που θα έχουν διάρκεια ζωής και όχι παρωχημένες πρακτικές του παρελθόντος που δεν οδηγούν πουθενά.

Ο παλιός είναι αλλιώς…

“Νέος δ᾽ ἔμπειρος οὐκ ἔστιν· πλῆθος γὰρ χρόνου ποιεῖ τὴν ἐμπειρίαν”, λέει ο Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια και ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί του. Ίσως πολλοί συμφωνούν ακόμη και με την άποψη ότι η νέα γενιά δεν έχει την ωριμότητα να ασχοληθεί με τα προβλήματα των συμπολιτών τους. Ο νέος, όμως, που αγαπά τον τόπο του έχει την όρεξη και την διάθεση να εργαστεί για την εξυγίανση τομέων που ο «παλιός» καμιά φορά αδιαφορεί ή έχει κουραστεί να ασχολείται. Εκεί απαντούμε εμείς, οι νέοι, πως μπορούμε να δώσουμε λύσεις και νέες προοπτικές .

Μπορεί η εμπειρία να παίζει σημαντικό ρόλο, η όρεξη για δουλειά όμως και η απόκτηση νέων εμπειριών είναι εξίσου αναγκαία. Η συνεργασία της νεολαίας με τους βετεράνους της αυτοδιοίκησης μπορεί να φέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα και φρέσκια πνοή στον τόπο.

Μα και ο νέος είναι ωραίος…

Όχι από οπτικής και αισθητικής απόψεως αλλά ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς είναι αυτός που φέρνει την αύρα της νεανικότητας, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του στο προσκήνιο. Όπως πολύ εύστοχα σχολίασε μια 17χρονη δεσποινίδα που ψηφίζει για πρώτη φορά φέτος: «Η φωνή των νέων είναι το μέλλον».

Η διαπίστωση αυτή της νέας ψηφοφόρου θα πρέπει να γίνει το κεντρικό μας σύνθημα για να συνδέσουμε έτσι το τρίπτυχο παρελθόν-παρόν και μέλλον.

Τόπο στα νιάτα, λοιπόν, γιατί ο νεανικός ρομαντισμός σε συνεργασία με την πείρα των μεγαλυτέρων θα δώσουν μια σοβαρή προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

 

*Η Αγγελίνα Παπαιωάννου,είναι υποψήφια Κοινοτική σύμβουλος Κηφισιάς με το συνδυασμό " Εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας, Νίκος Χιωτάκης "

- Για να δημοσιεύσετε το σχόλιό σας πρέπει να έχετε δημιουργήσει λογαριασμό και να είστε συνδεδεμένοι

- Ιn order to post comments,you must be LOGIN